Το Κτήμα Πρωτόπαπα βρίσκεται σε ορεινή περιοχή,στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους...
  Η εταιρία     Προϊόντα     Τιμοκατάλογος     Επικοινωνία     Νέα  
Η εταιρία

Το Κτήμα Πρωτόπαπα ιδρύθηκε το 1985 από τον  Αθανάσιο Πρωτόπαπα, χημικό μηχανικό, με σκοπό να προσφέρει προϊόντα ανώτερης  ποιότητας στην Ελληνική και Διεθνή Αγορά. H οινοποιία παράγει κρασιά από τους  ιδιόκτητους αμπελώνες εκτάσεως 300 στρεμμάτων στην Kάριανη Kαβάλας όπως και από την αποκλειστική συνεργασία με την Ιερά Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους.H τοποθεσία του Κτήματος είναι ορεινή στην περιοχή του Παγγαίου όρους με υψόμετρο 250 μέτρα και 4 χιλιόμετρα από τη θάλασσα. Αυτός ο συνδυασμός αποδίδει δροσερές θερμοκρασίες το καλοκαίρι (15-33°C) και μέτριο χειμώνα (-5-12°C). Τα εδάφη είναι αργιλοασβεστώδη >50% ανθρακικό ασβέστιο και για αυτόν το λόγο δίνουν υψηλούς βαθμούς και αρωματικά κρασιά.

Ιερά Μονή Διονυσίου

Το οινοποιείο έχει την αποκλειστική συνεργασία εκμετάλλευσης των αμπελώνων της  Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου του Αγίου Όρους. Τα αμπέλια της Ιεράς Μονής Διονυσίου βρίσκονται στην τοποθεσία Μονοξυλίτη του Αγίου Όρους όπου η ηλικία τους είναι  65 και πλέον ετών. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Φωκιανό, Λημνιό, Ξινόμαυρο, κ. ά . Η  οινοποίηση γίνεται στο οινοποιείο που βρίσκεται εντός των αμπελώνων της Ιερά Μονής όπου στη συνέχεια τα κρασιά παλαιώνονται και εμφιαλώνονται στο Κτήμα Πρωτόπαπα στην Κάριανη Καβάλας.

Ποικιλίες

Το Κτήμα Πρωτόπαπα παράγει 12 είδη κρασιών σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και απευθύνονται σε ποιοτικά απαιτητικούς καταναλωτές. Οι οινοποίηση των σταφυλιών του Κτήματος γίνεται  μέσα στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, εκτάσεως 5,500 m2  που βρίσκονται μέσα στους αμπελώνες. Το σύνολο της ετήσιας παραγωγής ανέρχεται στις  250.000 έως 300.000 φιάλες  Οι ποικιλίες οι οποίες καλλιεργούνται στους αμπελώνες του  Κτήματος  είναι οι εξής :

Ερυθρές ποικιλίες : SYRAH, MERLOT, CABERNET   SAUVIGNON, CABERNET FRANC, ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ

Λευκές ποικιλίες : SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY, TRAMINER
 

Παλαίωση

Τα κρασιά παλαιώνονται για 13 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια τα οποία βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με σταθερή και ελεγχόμενη θερμοκρασία. Το Κτήμα  διαθέτει υπόγειες κάβες και κελάρια για την παλαίωση των κρασιών. Παράλληλα στις υπόγειες κάβες  διατίθενται αποθηκευτικοί χώροι παλαίωσης κρασιών για τους πελάτες.

Επισκέπτες και διάθεση προιόντος

Στο οινοποιείο υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι γευσιγνωσίας και χώροι φιλοξενίας για διακεκριμένους επισκέπτες και συνεργάτες. Το Κτήμα είναι επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης για άτομα, ομάδες, εκδρομείς κ.τ.λ. Η διάθεση των κρασιών γίνεται από αντιπροσώπους στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως και σε άλλες περιοχές, καθώς επίσης στην Αμερική, Κύπρο, Γερμανία, Σουηδία, Βέλγιο, κ. α.

design by: ProFILE project

active³ 4.7 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης